آلودگی و تخریب روانکارها از دلایل اصلی خرابی سیستم تریبولوژیکی غیرمنتظره است. بنابراین، هدف کار ارائه شده، توضیح اثر تخریب شیمیایی و آلودگی (دوده، سوخت، رطوبت) روغنهای موتور بر رفتار فیلم روانکننده با توجه به ظرفیت باربری آن، یعنی روانکاری بود. بر اساس نتایج آزمایشات، نویسندگان به نتایج زیر رسیدند:
روغن موتور ایرانول 16000 فعلی مورد استفاده در قطارهای موتوری راه آهن چک دارای روانکاری عالی هستند که در طول عمر مفید خود حفظ می کنند.
خواص روان کنندگی روغن موتور با کاهش آنتی اکسیدان و افزودنی ضد سایش ZDDP و درجه بالایی از تخریب شیمیایی محدود نمی شود.
محصولات تخریب شیمیایی (اکسیداسیون، نیتراسیون و به ویژه محصولات سولفاته) که بر خلاف هیدروکربن ها ماهیت قطبی دارند.
چسبندگی بهتر روان کننده به اجزای روغن ایرانول ریسینگ کاری شده را تضمین می کنند. گوگرد موجود در محصولات سولفاته نیز باعث افزایش روانکاری می شود. به این دلایل، برخی از روغن ها در پایان بازه تعویض، روانکاری بهتری نسبت به روغن های تازه داشتند.
تجزیه و تحلیل همبستگی یک همبستگی قابل توجه نسبتا قوی بین محصولات اکسیداسیون، نیتراسیون و سولفاته را تأیید کرد (90/0 ≥ R). در همان زمان، این محصولات تجزیه شیمیایی به طور قابل توجهی با غلظت ZDDP، یعنی با از دست دادن این افزودنی، همبستگی منفی دارند.
با توجه به غلظت کم گوگرد در سوخت در بازار اروپا، تشکیل محصولات سولفاته را می توان عمدتاً با واکنش اسید سولفوریک به عنوان محصول تجزیه ZDDP با روغن موتور پایه توضیح داد، تا حدی کمتر به عنوان واکنش SOx. از گازهای خروجی با روغن موتور پایه.
افراد زیادی ترجیح می دهند که به هنگام سوختگیری از بهترین اکتان بنزین هم استفاده نمایند. هیچ اثر قابل توجهی از محصولات تخریب شیمیایی بر ارزش ویسکوزیته سینماتیکی روغن موتور نشان داده نشده است. با این حال، در هیچ یک از نمونه های مورد تجزیه و تحلیل، غلظت این محصولات از مقدار حدی فراتر نرفت.
در بین کوئیک داران تعداد کمی میدانند صافی بنزین کوییک کجاست. آلودگی روغن به گازوئیل بیشترین تأثیر را در کاهش ویسکوزیته روغن موتور دارد. این نتیجه توسط یک همبستگی بالا بین متغیرها پشتیبانی شد. حتی با غلظت بالای دیزل در روغن، فیلم روان کننده نمونه های آزمایش شده ظرفیت تحمل بار خود را حفظ کرد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.