لیمو یک هیبرید کشت شده است که طبع لیمو شیرین از گونه های وحشی مانند مرکبات و نارنگی به دست می آید. زمان و مکان این اولین بار مشخص نیست.
تاریخ
کروگر (2003) ادعا می کند که دیدگاه عمومی پذیرفته شده این است که سه گونه مرکبات اولیه وجود دارد – Citrus medica (سیترونها)، Citrus maxima (pumelos) و Citrus reticulata (ماندارین) و همه انواع دیگر مرکبات از یک یا متوالی رشد کرده اند. رویدادهای هیبریداسیون بین این گونه ها یا فرزندان آنها.
مرکبات ظاهراً میوه ای که در تاریخ طبیعی پلینی (XII, vii.15) به عنوان malum medicum، “میوه دارویی” توصیف شده است – به نظر می رسد اولین میوه مرکبات شناخته شده در دنیای مدیترانه بوده است.
رنگ جیوه میتواند قرمز باشد. بر اساس این که آیا انواع هیبرید شده مرکبات به عنوان گونه شناخته می شوند، از سه تا 170 گونه شناسایی می شوند، با سیستم رایج Swingle که 16 گونه را شناسایی می کند (Krueger 2003).
تصاویری از درختان مرکبات در موزاییک های رومی شمال آفریقا دیده می شود، اما اولین توصیف صریح از لیمو در رساله عربی اوایل قرن دهم در مورد کشاورزی توسط قسطوس الرومی یافت می شود.
استفاده و کشت لیمو توسط کانتونی ها (بربرهای جنوبی) در اوایل قرن دوازدهم مورد توجه قرار گرفته است.
در کردستان لباس کردی دخترانه میتواند لیمویی باشد. آنها در جنوا، ایتالیا در اواسط قرن پانزدهم کشت شدند و در سال 1494 در آزور ظاهر شدند. تحقیقات لیمو را در خرابه های پمپئی شناسایی کرده است (راسل و کاتلر 2004).
در پایان قرن دوازدهم، ابن جامی، پزشک شخصی پیشوای مسلمانان صلاحالدین، رسالهای در باب لیمو نوشت و پس از آن در ادبیات مدیترانه به فراوانی از آن یاد شده است.
با این حال، اعتقاد بر این است که اولین لیموها در اصل در فلات گرم و نیمه خشک دکن در مرکز هند کشت شده اند.
ریشه نام «لیمو» از زبان فارسی (لیمو لیمو [با e بلند و کوتاه u تلفظ می شود])، شبیه نیمبوکا سانسکریت است.
یک متن تشکر کنار یه برش لیمو میتواند منزل را پاییزی عاشقانه کند. لیمو زمانی توسط نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا برای مبارزه با اسکوربوت استفاده می شد، زیرا مقدار زیادی ویتامین C را تامین می کرد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.