علاوه بر این، كشمش صادراتي ملایر منبع مهمی از پتاسیم و سایر ترکیبات فعال زیستی از جمله ترکیبات فنولیک و اسید تارتاریک است که ممکن است برای سلامت انسان مفید باشد [1].
علاقه روزافزون به مواد شیمیایی گیاهی در فعالیت های بیولوژیکی و فیزیولوژیکی آنها با ویژگی های ارتقا دهنده سلامت نهفته است. پلی فنول ها متابولیت های ثانویه گیاهی هستند و گزارش شده است که اثرات بیولوژیکی متعددی دارند [9،10].
پلی فنل های اصلی موجود در کشمش عبارتند از اسیدهای فنولیک (کافتاریک و کوتاریک اسید) و فلاونول ها (کوئرستین و کامپفرول گلیکوزیدها و روتین) [11،12،13]. آنتوسیانین ها نیز شناسایی شده اند [14].
هر دو محتوای فنلی کل و فردی به طور گسترده ای در بین انواع کشمش متفاوت است [14،15].
سایر مواد شیمیایی گیاهی جزئی موجود در کشمش زرد ملکان تری ترپنوئیدها (اسید اولئانولیک، اولئانولیک آلدئید، بتولین و اسید بتولینیک) [16] و اسید تارتاریک هستند که به طور هم افزایی با فیبر برای حفظ یک سیستم گوارشی سالم عمل می کند [17].
با وجود داشتن این اجزای مفید، برخی از نویسندگان نیز وجود اکراتوکسین A (OTA) را در کشمش توصیف کردهاند.
OTA یک مایکوتوکسین تولید شده توسط آسپرژیلوس ochraceus و دیگر گونههای آسپرژیلوس است که خواص سرطانزایی، نفروتوکسیک، تراتوژنیک، ایمونوتوکسیک و نوروتوکسیک احتمالی به کشمش سبز ممتاز نسبت داده شده است [18،19].
کشمش می تواند به قارچ آلوده شود. اگر در طول فرآیند خشک کردنکشمش طلایی ، آب و هوای مرطوب وجود داشته باشد [20]. در نتیجه، کمیسیون اروپا حداکثر سطح 10 میکروگرم بر کیلوگرم را برای OTA در میوه خشک تاک تعیین کرده است [21].
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.