کشمش منبع مهمی از پتاسیم

علاوه بر این، كشمش صادراتي ملایر منبع مهمی از پتاسیم و سایر ترکیبات فعال زیستی از جمله ترکیبات فنولیک و اسید تارتاریک است که ممکن است برای سلامت انسان مفید باشد [1].

علاقه روزافزون به مواد شیمیایی گیاهی در فعالیت های بیولوژیکی و فیزیولوژیکی آنها با ویژگی های ارتقا دهنده سلامت نهفته است. پلی فنول ها متابولیت های ثانویه گیاهی هستند و گزارش شده است که اثرات بیولوژیکی متعددی دارند [9،10].

پلی فنل های اصلی موجود در کشمش عبارتند از اسیدهای فنولیک (کافتاریک و کوتاریک اسید) و فلاونول ها (کوئرستین و کامپفرول گلیکوزیدها و روتین) [11،12،13]. آنتوسیانین ها نیز شناسایی شده اند [14].

هر دو محتوای فنلی کل و فردی به طور گسترده ای در بین انواع کشمش متفاوت است [14،15].

سایر مواد شیمیایی گیاهی جزئی موجود در کشمش زرد ملکان تری ترپنوئیدها (اسید اولئانولیک، اولئانولیک آلدئید، بتولین و اسید بتولینیک) [16] و اسید تارتاریک هستند که به طور هم افزایی با فیبر برای حفظ یک سیستم گوارشی سالم عمل می کند [17].

با وجود داشتن این اجزای مفید، برخی از نویسندگان نیز وجود اکراتوکسین A (OTA) را در کشمش توصیف کرده‌اند.

OTA یک مایکوتوکسین تولید شده توسط آسپرژیلوس ochraceus و دیگر گونه‌های آسپرژیلوس است که خواص سرطان‌زایی، نفروتوکسیک، تراتوژنیک، ایمونوتوکسیک و نوروتوکسیک احتمالی به کشمش سبز ممتاز  نسبت داده شده است [18،19].

کشمش می تواند به قارچ آلوده شود. اگر در طول فرآیند خشک کردنکشمش طلایی ، آب و هوای مرطوب وجود داشته باشد [20]. در نتیجه، کمیسیون اروپا حداکثر سطح 10 میکروگرم بر کیلوگرم را برای OTA در میوه خشک تاک تعیین کرده است [21].

  • منابع:
    1. Is Eating Raisins Healthy

    • تبلیغات: 
    1. ۲۳ پیشنهاد افراد ثروتمند جهان برای پولدار شدن
    2. استفاده از محافظ چشم در هنگام استفاده از پمپ هواکش
    3. با این کالاها از هر انگشتتان پول می ریزد!
    4. کمپوت آلبالو پیوندی گیلاسی صنعتی

    دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

    نظرتان را ثبت نمایید.

    شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.